Virginie

Specialist in dierenportretten

Ik ben Virginie van Kempen, kunstenaar en specialist in dierenportretten. Wat bijzonder leuk dat je hier naar mijn werk komt kijken. Ik ben opgegroeid in het bos en we hadden altijd veel dieren thuis. Mijn hond Tippie was vroeger mijn grootste vriend. Ook was ik dol op de kippen, cavia’s, onze Vlaamse Reus ‘Flappie’ en alle andere dieren in het bos. Samen met mijn zus en vriendinnetjes speelde ik graag in het bos waar we in bomen klommen. Mijn mooiste vakanties waren die naar Friesland, waar ik koeien kon aaien en mocht helpen bij het melken. De natuur en dieren zijn voor mij een grote inspiratiebron. Tegenwoordig woon ik in Apeldoorn en geniet iedere dag van mijn wandelingen in de prachtige parken met onze teckel Bree. Dieren maken mij altijd blij en ze geven je moeiteloos onvoorwaardelijke liefde.

Dierenportret als troost

Als geen ander weet ik ook hoe het is om je dier te verliezen. Het doet echt verdriet om je liefste dier te moeten missen. Veel huisdier-eigenaren willen dan ook een portret van hun overleden hond, paard of kat. Of een ander dier dat hen dierbaar is. Ik vind het heel bijzonder dat ik iemand door een portret of tekening troost kan bieden. Ik heb als specialist in dierenportretten al veel portretten mogen maken voor lieve mensen die hun huisdier of dierbare op een bijzondere manier bij zich willen hebben. Tijdens het tekenen en schilderen gebruik ik mijn Intuïtie om de energie van de geportretteerde te kunnen voelen. Zowel bij mensen als bij dieren. Mijn hart maakt de connectie en zo ontstaat er vanuit de verbinding van mijn hart en mijn handen een uniek bezield portret.

Troy

Portret laten maken als cadeau

Ik schilder en teken natuurlijk ook mensen en dieren die nog leven! Het is een mooi cadeau om bijvoorbeeld te geven bij een geboorte, huwelijk, jubileum, afscheid van het werkzame leven, verjaardag of gewoon omdat je het zo leuk vindt.

In mijn opleidingen heb ik technieken geleerd, maar je leert niet hoe je de bezieling in een portret kunt brengen. Dit is aan de kunstenaar zelf gegeven en hoe dit gebeurt is een magisch iets. Zelf weet ik nooit hoe het precies gebeurt, maar ineens is de ziel aanwezig in een portret en zegt de opdrachtgever dat ze hun huisdier of dierbare zien. Het is voor mij echt één van de mooiste momenten in het hele proces om mee te maken.

Volg me voor meer voorbeelden