Portret laten tekenen in pastel of grafiet

 Wil je een portret laten tekenen van je kind, pasgeboren baby of een ander dierbaar persoon? Ik teken ze graag voor jou in pastel of grafiet.

Portret laten tekenen is een bijzonder en persoonlijk cadeau

We willen graag de bijzondere levensmomenten vasthouden. Je pasgeboren baby, je opgroeiende kinderen, of het bijzondere moment dat oma haar kleinkind voor het eerst op de arm heeft. Een portret laat ons deze momenten herinneren op een bijzondere manier. De hand van de kunstenaar maakt het tot een uniek kunstwerk en persoonlijk cadeau.

Portret voor troost en herinnering

Uit eigen ervaring weet ik dat een portret ook troost kan bieden. Mijn moeder had een getekend portret van haar overleden moeder (mijn oma) in de slaapkamer hangen. Soms hoorde ik haar praten of huilen en vroeg ik “tegen wie praat je mama?” Mijn moeder antwoorde: “tegen je oma Tetje”. Dit maakte veel indruk op mij als kind. Het is me altijd bij gebleven hoe mijn moeder even het gevoel had contact te hebben mijn haar overleden moeder via dit portret. Ook ik krijg nu van mensen terug dat ze bijna dagelijks voor het door mij gemaakte portret staan en tegen hun dierbare praten. De ziel van de geportretteerde zit erin, en dat maakt dat je weer even het gevoel van toen kunt ervaren.

Oma Tetje

Virginie heeft 3 mooie grafiettekeningen van mijn overleden ouders gemaakt die zeer gelijkend zijn. De ogen van mijn stoere markante jonge vader en van mijn oude lieve moeder volgen mij in de kamer waar ze mooi ingelijst hangen. Ik wordt er dagelijks blij van en voel me elke keer nog meer met hun verbonden . Veel dank nogmaals Virginie !

Henk van Roekel

Mevrouw van Roekel, moeder van Henk

Voorbeeld portretten

De portretten die je op deze pagina ziet, zijn veelal met grafiet getekend, omdat dit de wens was van de opdrachtgevers. Een realistisch portret met grafiet (potlood) past in ieder interieur en is rustig om naar te kijken. Maar er zijn meerdere mogelijkheden. Mijn zelfportret (zie pagina over mij) is getekend met pastel op fluweelpapier. Dit geeft een zeer realistisch beeld.

Ik hou van het proces van creëren, want bij iedere laag die ik aanbreng gaat het portret steeds meer ‘leven’.

Meneer van Roekel

Mijn vader van Kempen

Amilyn Pechel

David Bowie

Volg me voor meer voorbeelden